Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

sportomedikas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-10-25
Žinutės: 1372
Atsiliepimai: 21

#1401 2011-10-25 23:04

Re: Sporto medikas, klauskite!

Varskietukas rašė:

sveiki. Atsirado viena bedele kuri siektiek mane neramina. Sportuoju gan ilgai , esu gan kudas,bet pries keles dienas pastebejau,kad vienas raktikaulis labiau atsikises, vienas atrodo lyg butu giliau o kito lyg isnires galas. Traumu neturejau.Man 19 metu. Kaip manot cia igimta ir tiesiog tik dabar pastebejau ar galimas daigtas kad sportuojant kaska netaip dariau ir issivyste tokia nesamone?

gal yra tiesiog laikysenos sutrikimas, arba viena puse labiau treniruota, arba gal vaikystej turejai raktikaulio luzi?

Neprisijungęs

Deividito
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2009-03-13
Žinutės: 118
Atsiliepimai: 1

#1402 2011-10-26 18:15

sveiki, kaip darau presa ir keliu kojas i virsu pilvo srytija auksciau bambos issoka guzas gan nemazas, kaip kojas nuleidziu jis dingsta, man neskauda, bet gal cia kazkas netaip ?

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1403 2011-10-26 19:59

Deividito rašė:

sveiki, kaip darau presa ir keliu kojas i virsu pilvo srytija auksciau bambos issoka guzas gan nemazas, kaip kojas nuleidziu jis dingsta, man neskauda, bet gal cia kazkas netaip ?

tau greiciausiai bus pilvo baltosios linijos isvarza. kol kas ji simptomu neduoda, taciau, jei istrigtu zarnos isvarzoje, butu rimta... rekomenduociau nedelsti ir nueiti pas chirurga pasikonsultuoti, ar nereikalinga operacija. negasdinu, taciau pagal tavo nupasakota vaizda, rekomenduoju issitirti...

Neprisijungęs

Deividito
Atkaklus dalyvis

#1404 2011-10-26 20:28

aciu uz atsakima. o kokie tirimai yra gal seimos daktare apziurejus koki gydima paskirtu ?

Neprisijungęs

Varskietukas
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2011-09-06
Žinutės: 78
Atsiliepimai: 0

#1405 2011-10-26 20:29

sportomedikas rašė:

Varskietukas rašė:

sveiki. Atsirado viena bedele kuri siektiek mane neramina. Sportuoju gan ilgai , esu gan kudas,bet pries keles dienas pastebejau,kad vienas raktikaulis labiau atsikises, vienas atrodo lyg butu giliau o kito lyg isnires galas. Traumu neturejau.Man 19 metu. Kaip manot cia igimta ir tiesiog tik dabar pastebejau ar galimas daigtas kad sportuojant kaska netaip dariau ir issivyste tokia nesamone?

gal yra tiesiog laikysenos sutrikimas, arba viena puse labiau treniruota, arba gal vaikystej turejai raktikaulio luzi?

nu nzn laikysena lygtais gera , kazin ar tokius dalykus dar butu galima be operaciju pataisyt?

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1406 2011-10-27 23:42

Deividito rašė:

aciu uz atsakima. o kokie tirimai yra gal seimos daktare apziurejus koki gydima paskirtu ?

gydymas tik operacinis, jei pasitvirtins diagnoze. operacija nesudetinga ir trumpa.

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1407 2011-10-27 23:43

Varskietukas rašė:

sportomedikas rašė:

Varskietukas rašė:

nu nzn laikysena lygtais gera , kazin ar tokius dalykus dar butu galima be operaciju pataisyt?

kam operacija, jei gyvent netrukdo?...smile

Neprisijungęs

kurgitu
Atletas :)
Registravosi: 2009-09-30
Žinutės: 2892
Atsiliepimai: 12

#1408 2011-10-27 23:44

sveikas toks klausimas arba paneikgti arba sutikti ,ar sprogstamos jegos treniruotes padeda isvengti traumu ?

Neprisijungęs

Ploogas
Naujas dalyvis
Vietovė: Milton Keynes
Registravosi: 2011-10-08
Žinutės: 32

#1409 2011-10-28 00:19

sportomedikas rašė:

Ploogas rašė:

Sveiki, turiu tokia pat problema kaip ir ignukass tik skausmas ne raumeny. bent is pojucio skauda peries sanarys, bet sanarys turetu skaudet bet ka darant, o man butent nesigauna daryt stangos stumimo nuo tiesaus suoliuko. Kampu stumiant skausmas yra bet galiu daryt, o i virsu keliant visiskai jokiu problemu. Gal raisciai, nelabai ismanau. Skaudet pradejo pries kelias svaites, bet nestipriai  o vat dabar su kiekviena treniruote blogyn. Trauma nendidele bet is visko sprendziant as ja sistemingai didinau tesdamas treniruotes. Gydytojai cia (Anglijoj) vienareiksmiskai duoda ibuprofeno ir nesportuot liepia, tuom viskas ir baigiasi(pazystamas peties rimta trauma turejo) Man ibuprofeno kaip ir nereikia nes siaip neskauda,  bet vat  pertrauka noreciau kad minimali butu, ty isgyt greiciau kaip  noreciau. Uzsisakiau jau Animal Flex, parsisiusiu is LT Fastum gel, daugiau kaip ir nezinau priemoniu. Noreciau patarimo kokiu priemoniu galima imtis.

gali mest i siuksliu deze ir Flexus ir Fastumus, nes nepades, kol nesusitvarkysi tarpumencio ir mentes koordinacijos. jau sakiau kazkam, ka reikia daryt esant tokiai bedai... tenisininku apsilimas su gumom.

Dekuj uz patarima, tai kiek suprantu svarbu gerai apsilt ir pratampyt sanarius pries treniruote ir galiu toliau bandyt sportuot? Nu pabandysiu. Dar syki dekuj

Neprisijungęs

Deividito
Atkaklus dalyvis

#1410 2011-10-28 08:29

sportomedikas rašė:

Deividito rašė:

tau greiciausiai bus pilvo baltosios linijos isvarza. kol kas ji simptomu neduoda, taciau, jei istrigtu zarnos isvarzoje, butu rimta... rekomenduociau nedelsti ir nueiti pas chirurga pasikonsultuoti, ar nereikalinga operacija. negasdinu, taciau pagal tavo nupasakota vaizda, rekomenduoju issitirti...

labas dar karta, o chirurgas 100% operuos ar gali sakyti cia nieko baisaus ? zinot dabar kaip su kai kuriais daktarais, neskauda vadinasi sveikas.
Tulzyje yra polipu buvau pas daktara, nedaro operacijs liepe sekti save ar skauda ta vieta ar nea, vaziuosiu vel pas ji po 1men. jei nedides neoperuos ir vel toks klausimas ar verta laukti kol dides ? gal keisti daktara katras nusiustu pas chirurga ?

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1411 2011-10-28 21:53

kurgitu rašė:

sveikas toks klausimas arba paneikgti arba sutikti ,ar sprogstamos jegos treniruotes padeda isvengti traumu ?

tik sprogstamos jegos treniruotes nepadeda. bendro fizinio pasirengimo ir koordinacijos treniruotes padeda isvengti traumu. jei kalbi apie ekscentrinius pratimus, tai taip - jie labiausiai padeda isvengti traumu, nes dauguma traumu mechanizmas yra ekscentrinis. tokiu pratimu metu vystoma didziausia raumenu jega.

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1412 2011-10-28 21:54

Ploogas rašė:

sportomedikas rašė:

Ploogas rašė:

Sveiki, turiu tokia pat problema kaip ir ignukass tik skausmas ne raumeny. bent is pojucio skauda peries sanarys, bet sanarys turetu skaudet bet ka darant, o man butent nesigauna daryt stangos stumimo nuo tiesaus suoliuko. Kampu stumiant skausmas yra bet galiu daryt, o i virsu keliant visiskai jokiu problemu. Gal raisciai, nelabai ismanau. Skaudet pradejo pries kelias svaites, bet nestipriai  o vat dabar su kiekviena treniruote blogyn. Trauma nendidele bet is visko sprendziant as ja sistemingai didinau tesdamas treniruotes. Gydytojai cia (Anglijoj) vienareiksmiskai duoda ibuprofeno ir nesportuot liepia, tuom viskas ir baigiasi(pazystamas peties rimta trauma turejo) Man ibuprofeno kaip ir nereikia nes siaip neskauda,  bet vat  pertrauka noreciau kad minimali butu, ty isgyt greiciau kaip  noreciau. Uzsisakiau jau Animal Flex, parsisiusiu is LT Fastum gel, daugiau kaip ir nezinau priemoniu. Noreciau patarimo kokiu priemoniu galima imtis.

gali mest i siuksliu deze ir Flexus ir Fastumus, nes nepades, kol nesusitvarkysi tarpumencio ir mentes koordinacijos. jau sakiau kazkam, ka reikia daryt esant tokiai bedai... tenisininku apsilimas su gumom.

Dekuj uz patarima, tai kiek suprantu svarbu gerai apsilt ir pratampyt sanarius pries treniruote ir galiu toliau bandyt sportuot? Nu pabandysiu. Dar syki dekuj

geras apsilimas, tempimo pratimai ir adekvatus svoriai tau pades labiau, nei bet kokie papildai ar vaistai! sekmes!

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1413 2011-10-28 21:58

Deividito rašė:

sportomedikas rašė:

Deividito rašė:

labas dar karta, o chirurgas 100% operuos ar gali sakyti cia nieko baisaus ? zinot dabar kaip su kai kuriais daktarais, neskauda vadinasi sveikas.
Tulzyje yra polipu buvau pas daktara, nedaro operacijs liepe sekti save ar skauda ta vieta ar nea, vaziuosiu vel pas ji po 1men. jei nedides neoperuos ir vel toks klausimas ar verta laukti kol dides ? gal keisti daktara katras nusiustu pas chirurga ?

isvarza nedides, taciau butent tada, kai padideja spaudimas pilvo ertmeje, defektas pilvo sienoje prasiskiria, ir i ji ilenda pilvapleve, ogal ir zarnos... kai pilvas atsipalaiduoja, isvarza sugrizta i pilva. yra rizika, kad turinys nespes grizti i pilva ir bus suspaustas tarp defekto..o tada gali sutrikti kraujotaka uzspaustoj vietoj...tada jau rimta. sakau, pasikonsultuok su pilvo chirurgu, ar nereikia susitvarkyt, kol nenutiko rimtesni dalykai.

Neprisijungęs

Deividito
Atkaklus dalyvis

#1414 2011-10-28 23:43

aciu

Neprisijungęs

Modeee
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-06-16
Žinutės: 160

#1415 2011-10-31 14:16

vartoju antibiotikus,informaciniame lapelyje draudziama gerti/uzsigerti pienu,ar galiu vartoti proteina,kreatina,bcaa? dumbom

Neprisijungęs

kro
Naujas dalyvis
Registravosi: 2010-12-07
Žinutės: 6

#1416 2011-11-01 13:56

kro rašė:

sportomedikas rašė:

kro rašė:

na pasidariau tyrimus bet nieko tikslaus jie nepasake, po magnetinio rezonanso daktare parase: sanariniame pavirsiuje smulkus SI intarpelis - gali but smulkus skaidulu iplysimas.
Taip kad nezinau ka cia toliau daryti.. traumatologas jau nuo pat pradziu sake operuoti, bet as noreciau isvengti operacijos, greiciausiai su sportu teks atsisveikinti.. o tepalai nelabai padeda taciau pradejau naudoti karbasepta atrodo kazkiek jis man padejo. O ar tiktu sioj vietoj fizioterapija ? ar tik lieka operuotis?

reiktu pasiziureti. speju, kad perdirginama virsdyglinio raumens sausgysle ir turi letini uzdegima. geriausiai padeda mentes ir peties sanario stabilizacijos pratimai. youtube' pasiziurek tenisininku apsilimo video su gumom ir pradek atlikineti. tiek galiu internetu.

na aisku bandysiu dabar fizioterapija, jei tas nepades reiks nusipirkti ta guma ir daryti tuos pratimus

pora klausimu del tempimo pratimu..
Kiek laiko mazdaug ir kiek kartu per diena reikia daryt juos ? kokiom serijom? Ir man darant juos yra toks lengvas skausmas, taigi nezinau ar tinka juos daryt kai skauda? beje daviau rankai pailset menesi visiskai jokios aktyvios veiklos..taciau nepadejo. svoriu dar kolkas nekilnosiu gal tik su tempimo pratimais dabar padirbesiu.

Paskutinį kartą taisė kro (2011-11-01 13:57)

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1417 2011-11-01 21:56

Modeee rašė:

vartoju antibiotikus,informaciniame lapelyje draudziama gerti/uzsigerti pienu,ar galiu vartoti proteina,kreatina,bcaa? dumbom

jei vartoji antibiotikus, papildu gali ir nevartot. tiesiog normaliai maitinkis.

Neprisijungęs

vmx
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2008-02-22
Žinutės: 53

#1418 2011-11-02 23:44

laba vakara, zodziu pradejo ziauriai skaudeti gerkle,jauciu antsinaujo angina. norejau paklausti ar geriant antibijotikus ir m.papildus  jokios bezabrazijos nebus? kokiiu salutiniu ir pan.

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1419 2011-11-03 21:08

vmx rašė:

laba vakara, zodziu pradejo ziauriai skaudeti gerkle,jauciu antsinaujo angina. norejau paklausti ar geriant antibijotikus ir m.papildus  jokios bezabrazijos nebus? kokiiu salutiniu ir pan.

jei geri antibiotikus, papildu nevartok kol kas. jei tau tikrai angina, nesportuok, o rimtai gydykis. jei daznai kartojasi anginos, pasikonsultuok su LOR gydytoju. sekmes!

Neprisijungęs

eimis74523
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-06-05
Žinutės: 139

#1420 2011-11-04 20:30

sveiki ieskojau informacijos visur internete bet neradau tenkinanciu straipsniu. zodziu man pries 2 savaites pradejo skaudeti kaire mente  ir lig siol nenustoja(dazniausiai skausmas jauciamas kai vaikstcioju ar stoviu tiesia nugara.(pastaba mano kaire mente truputi daugiau islinkuri i stuburo puse negu desine is pradziu galvojau kad kreivas stuburas taciau kai stoviu tiesiai stuburas atrodo tiesiai ir daktare taip sake kad tik mente pasislinkus.taciau skausmas tikrai negalejo buti del to nes sportuoju jau gana ilga laika ir niekad nesusiduriau su tokiom problemom o ipac kad paskutine treniruociu savaite sumazinau treniruociu svorius ir labiau susikoncentravau ties pratimu atlikimo technika.))  dirbu fizini darba ir snd teko krauti zvira ir nesiojau trinkeles bekraunant pajutau jog skausmas liovesi , taip pat pries pora dienu dariau tempimo pratimus ir cardio treniruotes taip pat sumazina skausma laikinai,taciau kai liaujuos viskas vel sugrizta,(pastaba . pajutes skausmus nebesportuoju jau 2 savaites(padariau pauze.)) taigi nezinau ka man dariti dariti ilgesne pertrauka, vartot kokius spec papildus , ar specialias treniruotes? net nzn ((taip pat sportavau saltomis saligomis tai negaletu buti koks uzdegimas ar kas??)) lauksiu protingos nuomones dekui is anksto

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1421 2011-11-06 22:14

eimis74523 rašė:

sveiki ieskojau informacijos visur internete bet neradau tenkinanciu straipsniu. zodziu man pries 2 savaites pradejo skaudeti kaire mente  ir lig siol nenustoja(dazniausiai skausmas jauciamas kai vaikstcioju ar stoviu tiesia nugara.(pastaba mano kaire mente truputi daugiau islinkuri i stuburo puse negu desine is pradziu galvojau kad kreivas stuburas taciau kai stoviu tiesiai stuburas atrodo tiesiai ir daktare taip sake kad tik mente pasislinkus.taciau skausmas tikrai negalejo buti del to nes sportuoju jau gana ilga laika ir niekad nesusiduriau su tokiom problemom o ipac kad paskutine treniruociu savaite sumazinau treniruociu svorius ir labiau susikoncentravau ties pratimu atlikimo technika.))  dirbu fizini darba ir snd teko krauti zvira ir nesiojau trinkeles bekraunant pajutau jog skausmas liovesi , taip pat pries pora dienu dariau tempimo pratimus ir cardio treniruotes taip pat sumazina skausma laikinai,taciau kai liaujuos viskas vel sugrizta,(pastaba . pajutes skausmus nebesportuoju jau 2 savaites(padariau pauze.)) taigi nezinau ka man dariti dariti ilgesne pertrauka, vartot kokius spec papildus , ar specialias treniruotes? net nzn ((taip pat sportavau saltomis saligomis tai negaletu buti koks uzdegimas ar kas??)) lauksiu protingos nuomones dekui is anksto

pagal nupasakojima, greiciausiai tau issivystes raumenu disbalansas apie menti. siaip zinai, kas tau labiausiai padeda, kad neskaudetu, tad rekomenduoju tokiau atlikineti tempimo pratimus, pries treniruotes (net  ir pries kraunant zvyra) atlikti tempimus...ir po treniruociu tempimas. papildomai rekomenduoju atlikti mentes ir peties stabilizacijos pratimus, kol baigsis skausmai. daugiau sunku kazka pakomentuoti neapziurejus... sekmes!

Neprisijungęs

eimis74523
Atkaklus dalyvis

#1422 2011-11-06 23:03

sportomedikas rašė:

eimis74523 rašė:

pagal nupasakojima, greiciausiai tau issivystes raumenu disbalansas apie menti. siaip zinai, kas tau labiausiai padeda, kad neskaudetu, tad rekomenduoju tokiau atlikineti tempimo pratimus, pries treniruotes (net  ir pries kraunant zvyra) atlikti tempimus...ir po treniruociu tempimas. papildomai rekomenduoju atlikti mentes ir peties stabilizacijos pratimus, kol baigsis skausmai. daugiau sunku kazka pakomentuoti neapziurejus... sekmes!

aisku , o kaip tie stabilizavimo pratimai atrodo butu idomu, gal ritoj imesiu nuotrauka jei paviks. Dekui uz patarimus.

Neprisijungęs

Varskietukas
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2011-09-06
Žinutės: 78

#1423 2011-11-07 20:59

sportomedikas rašė:

Varskietukas rašė:

sportomedikas rašė:

kam operacija, jei gyvent netrukdo?...smile

Na netrugdo , jos maziausiai noreciau tik klausimas ar nuo sporto negali but taip kad tas raktikaulis vis ryskes? Nes jei cia igimta ir svorio kilnojimai to neitakoja , sportuoju toliau ir nesuku del to galvos.

Neprisijungęs

Biskvit
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-07-28
Žinutės: 6

#1424 2011-11-08 09:50

Sveiki, man 15 metų, jau sportuoju 7-8mėn. ir štai atsirado tokia problema. Mano tikslas visada buvo auginti kūno masę, nebūtinai tik raumeninę, bet apskritai, nes visą gyvenimą norėjau būti stambus, o mano medžiagų apykaita buvo labai greita. Per tuos mėnesius man pavyko priaugti ~18kg, svoris pasidarė 83kg, (mano ūgis 1.85cm) visas kūnas buvo proporcingas (nugara, krūtinė, pečiai, rankos ir t. t.) Bet tiesiog vieną dieną nei iš šio nei iš to visas sudėjimas sumažėjo nugaros srityje... (nors svoris liko tas pats) Ar gali būti dėl to, kad nepakanka kalorijų organizme? Jog jų suvartoju daugiau negu jų gaunu? ir todėl neišeina išlaikyti jau pasiektos formos? Šiaip pastaruoju metu pradėjau vartoti whey proteiną (baltymų kokteilį), iš šiaip valgyti labai daug baltyminio maisto, gali būti, jog gaunu per daug baltymų ir per mažai angliavandenių?

Neprisijungęs

eimis74523
Atkaklus dalyvis

#1425 2011-11-08 11:32

Biskvit rašė:

Sveiki, man 15 metų, jau sportuoju 7-8mėn. ir štai atsirado tokia problema. Mano tikslas visada buvo auginti kūno masę, nebūtinai tik raumeninę, bet apskritai, nes visą gyvenimą norėjau būti stambus, o mano medžiagų apykaita buvo labai greita. Per tuos mėnesius man pavyko priaugti ~18kg, svoris pasidarė 83kg, (mano ūgis 1.85cm) visas kūnas buvo proporcingas (nugara, krūtinė, pečiai, rankos ir t. t.) Bet tiesiog vieną dieną nei iš šio nei iš to visas sudėjimas sumažėjo nugaros srityje... (nors svoris liko tas pats) Ar gali būti dėl to, kad nepakanka kalorijų organizme? Jog jų suvartoju daugiau negu jų gaunu? ir todėl neišeina išlaikyti jau pasiektos formos? Šiaip pastaruoju metu pradėjau vartoti whey proteiną (baltymų kokteilį), iš šiaip valgyti labai daug baltyminio maisto, gali būti, jog gaunu per daug baltymų ir per mažai angliavandenių?

durnas tu tavo vietoje bandyciau islikti kuo sveikesnis(tavo atzvilgiu liesesnis) kas tau is to kad augini tuos lasinius gi suesi sveikata cia ne tik isvaizdai atsiliepia tie riebalai , o tau nugara per viena diena ir negalejo pasikeisti tiesiog tu per ta 1 diena tai pastebejai

Paskutinį kartą taisė eimis74523 (2011-11-08 11:35)

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net