Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Butelis
Forumo Juokas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2008-02-20
Žinutės: 2969
Atsiliepimai: 2

#576 2009-07-23 16:24

Re: Mitybos planai

Dar vienas plačiai paplitęs įsitikinimas, kuris daro daugiau žalos nei naudos. Turiu galvoje, kam patinka nuolatos nešiotis termosus prigrūstus ryžių ir vištienos? Tai tiesiog axujabitelnai nepatogu. Priežastis kodėl dauguma kultūristų valgo kas kelias valandas yra ta... kad kažkas jiems taip pasakė. Bet jeigu jie bent šiek tiek paeksperimentuotų, suprastų, kad ilsintis energijos sąnaudos nesumažėja išvis! Tiesą sakant, neseniai buvo vykdomas mokslinis tyrimas, kuris parodė, kad tiriamųjų, pasninkavusių tris dienas - išvis be maisto - energijos sąnaudos ilsintis netgi padidėjo! (čia kažkokia demagogija išvis utiutiu - autoriaus pastaba big_smile )

Aš išbandžiau ant savęs ir savo klientų - kultūristų su daugybe skirtingo dažnio dietų, netgi keletu 37 valandų pasninkų - eksperimentiniais tikslais. Ir nuoširdžiai sakau, nebuvo didelio skirtumo tarp trijų ir septynių patiekalų per dieną, išlaikant nekintantį kalorijų  kiekį.

Svarbu žinoti, kad po to kai tu suvalgai maistą, tu vis dar esi maitinimosi stadijoje ir saviniesi maisto medžiagas nuo 6 iki 10 valandų. (lolardas aišku išimtis - autoriaus pastaba)

Tiesa, po 4-6 valandų suaktyvėja gliukogenezė, gliukozės gamyba iš neangliavandeninių šaltinių, taigi vertėtų vartoti daugiau baltymų, norint išvengti raumenų irimo. Bet valgyti 7 patiekalus man atrodo absurdiška.

Mano kultūristai pasiekė stulbinančių rezultatų maitindamiesi 3-5 kartus per dieną. Kol maisto medžiagos ir kalorijų skaičius yra vienodas, tikrai nėra skirtumo rezultate. Žinoma, priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Jeigu jums patinka ėsti dažniau, puiku - ėskit smile

Bet aš paliksiu termosą namie (tas durniuks turbūt mikrobangės nėra matęs iš kur tu jį ištraukei Qrmi? big_smile)

Išversta ir įgarsinta gerb. Butelio Kultūrizmas.net studijoje

Neprisijungęs

CLuB
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2007-12-23
Žinutės: 1337
Atsiliepimai: 0

#577 2009-07-23 16:32

Butelis rašė:

Dar vienas plačiai paplitęs įsitikinimas, kuris daro daugiau žalos nei naudos. Turiu galvoje, kam patinka nuolatos nešiotis termosus prigrūstus ryžių ir vištienos? Tai tiesiog axujabitelnai nepatogu. Priežastis kodėl dauguma kultūristų valgo kas kelias valandas yra ta... kad kažkas jiems taip pasakė. Bet jeigu jie bent šiek tiek paeksperimentuotų, suprastų, kad ilsintis energijos sąnaudos nesumažėja išvis! Tiesą sakant, neseniai buvo vykdomas mokslinis tyrimas, kuris parodė, kad tiriamųjų, pasninkavusių tris dienas - išvis be maisto - energijos sąnaudos ilsintis netgi padidėjo! (čia kažkokia demagogija išvis utiutiu - autoriaus pastaba big_smile )

Aš išbandžiau ant savęs ir savo klientų - kultūristų su daugybe skirtingo dažnio dietų, netgi keletu 37 valandų pasninkų - eksperimentiniais tikslais. Ir nuoširdžiai sakau, nebuvo didelio skirtumo tarp trijų ir septynių patiekalų per dieną, išlaikant nekintantį kalorijų  kiekį.

Svarbu žinoti, kad po to kai tu suvalgai maistą, tu vis dar esi maitinimosi stadijoje ir saviniesi maisto medžiagas nuo 6 iki 10 valandų. (lolardas aišku išimtis - autoriaus pastaba)

Tiesa, po 4-6 valandų suaktyvėja gliukogenezė, gliukozės gamyba iš neangliavandeninių šaltinių, taigi vertėtų vartoti daugiau baltymų, norint išvengti raumenų irimo. Bet valgyti 7 patiekalus man atrodo absurdiška.

Mano kultūristai pasiekė stulbinančių rezultatų maitindamiesi 3-5 kartus per dieną. Kol maisto medžiagos ir kalorijų skaičius yra vienodas, tikrai nėra skirtumo rezultate. Žinoma, priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Jeigu jums patinka ėsti dažniau, puiku - ėskit smile

Bet aš paliksiu termosą namie (tas durniuks turbūt mikrobangės nėra matęs iš kur tu jį ištraukei Qrmi? big_smile)

lol +1

Neprisijungęs

Butelis
Forumo Juokas

#578 2009-07-23 16:41

CLuB rašė:

lol +1

Tik 1... roll O aš tiek pisaus big_smile

O jei rimtai, tai man visai patiko to dviračio pamąstymai. Va lolardas irgi sumažino ėdimų skaičių ir rezultatai pajudėjo. Gal verta pabandyt, bent iki 4-5 sumažint.

Neprisijungęs

vilain
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-01-14
Žinutės: 726

#579 2009-07-23 16:50

Blem manau 5 valgymai + baltymai ar geineriai yra pats tas. Nors pagalvojus seniau kaimuose darbininkai valgydavo 3kart ir jiem uztekdavo jegu dirbti nuo ausros iki sutemu..

Neprisijungęs

SenasSportas
Ponas papildas
Vietovė: Kaunas ir visi kiti
Registravosi: 2008-04-25
Žinutės: 5728
Atsiliepimai: 33

#580 2009-07-23 17:10

Butelis rašė:

Butelis valdo alah

Neprisijungęs

Meshka
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2008-07-21
Žinutės: 295

#581 2009-07-23 17:35

SenasSportas rašė:

Butelis rašė:

Butelis valdo alah

Tai jau tikrai, kad valdo alah

Neprisijungęs

CLuB
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2007-12-23
Žinutės: 1337

#582 2009-07-23 17:41

Butelis rašė:

CLuB rašė:

lol +1

O jei rimtai, tai man visai patiko to dviračio pamąstymai. Va lolardas irgi sumažino ėdimų skaičių ir rezultatai pajudėjo. Gal verta pabandyt, bent iki 4-5 sumažint.

daugiau duoti ranka nekilo roll

Neprisijungęs

OZ
Misteris Teorija
Registravosi: 2007-01-07
Žinutės: 1635
Atsiliepimai: 4

#583 2009-07-23 19:29

Butelis rašė:

CLuB rašė:

lol +1

tai jei progreso nebematai, tai koks tolkas butu nekeist... o jei progresuoji su savo sistema, tai koks tolkas keist? smile cia siaip pamastymai smile

Neprisijungęs

Butelis
Forumo Juokas

#584 2009-07-24 08:25

OZ rašė:

Butelis rašė:

CLuB rašė:

lol +1

tai jei progreso nebematai, tai koks tolkas butu nekeist... o jei progresuoji su savo sistema, tai koks tolkas keist? smile cia siaip pamastymai smile

Jei būčiau garantuotas, kad progresuočiau taip pat ir neapaugčiau lašiniais, mielai atsisakyčiau maisto indelių ir valgyčiau 4k per dieną.

Neprisijungęs

Qrmis
Dažnas dalyvis
Vietovė: Šiauliai
Registravosi: 2006-08-21
Žinutės: 613

#585 2009-07-24 09:32

Butelis nykstys pakeliai notaika smile

Gal noretum, kad koki rimtesni straipsniuka atmesciau pavertimui? ZInoma, jei riekia papildu..o tai 1 vieta konkurse, kaip ir garantuota wink

Neprisijungęs

Butelis
Forumo Juokas

#586 2009-07-24 10:01

Qrmis rašė:

Gal noretum, kad koki rimtesni straipsniuka atmesciau pavertimui? ZInoma, jei riekia papildu..o tai 1 vieta konkurse, kaip ir garantuota wink

Nu jau nu jau, tinginys aš esu. Vakar tik kažkaip įkvėpimas užėjo smile Be to, lygiai už 4 valandų prasideda atostogos, tai turbūt bus kitokių interesų kelias ateinančias savaites smile

Neprisijungęs

Qrmis
Dažnas dalyvis

#587 2009-07-24 10:06

Butelis rašė:

Qrmis rašė:

Nu jau nu jau, tinginys aš esu. Vakar tik kažkaip įkvėpimas užėjo smile Be to, lygiai už 4 valandų prasideda atostogos, tai turbūt bus kitokių interesų kelias ateinančias savaites smile

ple.. atostogos nykstys laukiu ir as savuju... gal reiks koki kursiuka susimest....
....varskes ar Goldo big_smile

Neprisijungęs

Butelis
Forumo Juokas

#588 2009-07-24 10:14

Qrmis rašė:

Butelis rašė:

Qrmis rašė:

ple.. atostogos nykstys laukiu ir as savuju... gal reiks koki kursiuka susimest....

big_smile big_smile
Aš irgi galvoju per atostogas kokių alkoholinių steroidų pavartot big_smile Pvz 2sav Brendis+Viskis+Degtinė ir alus kickstartui smile

Neprisijungęs

Qrmis
Dažnas dalyvis

#589 2009-07-24 10:22

Butelis rašė:

Qrmis rašė:

Butelis rašė:

big_smile big_smile
Aš irgi galvoju per atostogas kokių alkoholinių steroidų pavartot big_smile Pvz 2sav Brendis+Viskis+Degtinė ir alus kickstartui smile

Oo... sitie geri.. ant pumpo gerai eina big_smile big_smile

darom Off top`ika smile

Neprisijungęs

Meshka
Dažnas dalyvis

#590 2009-07-24 10:33

Qrmis rašė:

Butelis rašė:

Qrmis rašė:

big_smile big_smile

Oo... sitie geri.. ant pumpo gerai eina big_smile big_smile

darom Off top`ika smile

I ka akcentuosi i ta ir sueis, uneversalus sitie big_smile

Neprisijungęs

xukeo
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-07-18
Žinutės: 42

#591 2009-08-03 17:59

1.CARBO 50g su 200ml vandens(gliukoze insulinui pakelti)
2.3kiausiniai + 100-80g batono.
3.100g grikiu/ryziu
4.Pietus kas pagaminama namiskiu(koldunai,pica,karbonadai,kotletai,kugelis ir pansus patiekalai zinoma su garnyru)
----------TRENIRUOTE-------------
6.6piliules BCAA, CARBO 50g su 200ml vandens(Pakelti insulinui,padidinti amino rugsciu kieki kraujyje po treniruotes, taip 400% pagerinu baltymu sinteze) LINKAS
7.50g 100% WHEY su 250-300ml vandens. (100g produkto 75g baltymo)
8.200g Liesos Varskes su 50g razinu ir saukstu grietines/Arba Tunas savose sultyse 180g + 100-80g batono
9.50g zemes riesutu branduoliu(odeles nuimu)
10.Vakariene kas pagaminama namiskiu(ar tai butu sumustiniai su desra/suriu, ar tai kokia mesyte,mesraines ir panasiai.

Suskaiciavau viska ir be PIETU ir VAKARIENES. Skaiciuojant tik 2,3,6,7,8,9 valgymus man iseina:

~120g baltymu, ~250g anliavandeniu, ~50g riebalu. Viso iseina apytiksliai 1800kcal. Jeigu riebesni pietus, vakariene gaunasi 2500kcal wink Pagal skaiciuokle man viskas puiku.
Sveriu 67kg.

Nuomones?

Neprisijungęs

Thirdsoul
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2009-07-02
Žinutės: 173

#592 2009-08-05 00:50

Kas galetu pasiulyt kokia gera mityba nei metimui nei svorio augimui , tiesiog sveikas maistas + papildai bei treniruotes?

Svoris ~72-74kg

kas ka manau:

1. kiausiniai x2/x3 (virt ar kept geriau?), varske
2. griku kose , riesutai
- treniruote
3. vistiena, gal koks kotletas (o gal ir nebutina, bet noretusi kad nebutu kas diena tiktais vistiena) su juoda duona
4. net nezinau
5. net nezinau

Neprisijungęs

super
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2007-07-21
Žinutės: 659

#593 2009-08-05 08:24

Thirdsoul rašė:

Kas galetu pasiulyt kokia gera mityba nei metimui nei svorio augimui , tiesiog sveikas maistas + papildai bei treniruotes?

Svoris ~72-74kg

kas ka manau:

2. griku kose , riesutai
- treniruote
3. vistiena, gal koks kotletas (o gal ir nebutina, bet noretusi kad nebutu kas diena tiktais vistiena) su juoda duona
4. net nezinau
5. net nezinau

1. 4kiausiniai + kose kokia ,varskes nereikia.
2.pridek tuna geriau dar.
3.vistiena buna geriausiai ,tai virta krutinele.
4.tunas + kose
5.varske

Thirdsoul rašė:

mityba nei metimui nei svorio augimui

tai tik nori palaikyti dabartini svori?

Neprisijungęs

Thirdsoul
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2009-07-02
Žinutės: 173

#594 2009-08-05 12:35

super rašė:

Thirdsoul rašė:

Svoris ~72-74kg

kas ka manau:

2. griku kose , riesutai
- treniruote
4. net nezinau
5. net nezinau

4.tunas + kose
5.varske

Thirdsoul rašė:

Na siaip jo, kadangi dar yra papildai.

bet kaip su tais kiausiniais , virt ar kept? smile

EDIT: dar , o kaip su sriubom? Galima kokias nors pridet?

Paskutinį kartą taisė Thirdsoul (2009-08-05 12:48)

Neprisijungęs

Meshka
Dažnas dalyvis

#595 2009-08-05 13:03

Thirdsoul rašė:

super rašė:

Thirdsoul rašė:

Svoris ~72-74kg

kas ka manau:

2. griku kose , riesutai
- treniruote
4. net nezinau
5. net nezinau

4.tunas + kose
5.varske

Thirdsoul rašė:

Na siaip jo, kadangi dar yra papildai.

bet kaip su tais kiausiniais , virt ar kept? smile

EDIT: dar , o kaip su sriubom? Galima kokias nors pridet?

Kaip tau patogiau taj ir daryk su tais kiausiniais, drasiai sriubas gali pridet wink

Neprisijungęs

Reniz
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2008-03-06
Žinutės: 437

#596 2009-08-10 18:46

.

Paskutinį kartą taisė Reniz (2011-10-05 17:51)

Neprisijungęs

lawlis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilkija
Registravosi: 2009-02-18
Žinutės: 1877

#597 2009-08-10 22:10

Reniz rašė:

Nu ka idesiu ir as savo mityba.

1. 4 kiausiniai pilni+avizu dribsniai 100g+obuolys.
2.100g tuno/vistienos krutinele/zuvis+ryziai 140g.
3.100g tuno/vistienos krutinele/zuvis+ryziai 140g.
4.100g tuno/vistienos krutinele/zuvis+ryziai 120g.
5.200 g liesos varskes+pora obuoliu ar bananas.
6.200 g liesos varskes.

Gaunasi 2369.8 kcal,294.88g angliu,205.28g baltymu,41.04g riebalu. Sveriu 70 kg,ugis ir panasus. Po truputi auginu svori. Nuomoniu bus?

kaloriju ryskiai per mazai. Idek i mityba riesutu, juose daug kaloriju ir augalines kilmes riebalu.Ir ryte avizu dribsniu suvalgyk daugiau, ir surinksi apie 3000~ kaloriju.

Neprisijungęs

Reniz
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2008-03-06
Žinutės: 437

#598 2009-08-10 22:49

.

Paskutinį kartą taisė Reniz (2011-10-05 17:50)

Neprisijungęs

lawlis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilkija
Registravosi: 2009-02-18
Žinutės: 1877

#599 2009-08-11 10:15

Reniz rašė:

lawlis rašė:

Reniz rašė:

Nu ka idesiu ir as savo mityba.

1. 4 kiausiniai pilni+avizu dribsniai 100g+obuolys.
2.100g tuno/vistienos krutinele/zuvis+ryziai 140g.
3.100g tuno/vistienos krutinele/zuvis+ryziai 140g.
4.100g tuno/vistienos krutinele/zuvis+ryziai 120g.
5.200 g liesos varskes+pora obuoliu ar bananas.
6.200 g liesos varskes.

Gaunasi 2369.8 kcal,294.88g angliu,205.28g baltymu,41.04g riebalu. Sveriu 70 kg,ugis ir panasus. Po truputi auginu svori. Nuomoniu bus?

kaloriju ryskiai per mazai. Idek i mityba riesutu, juose daug kaloriju ir augalines kilmes riebalu.Ir ryte avizu dribsniu suvalgyk daugiau, ir surinksi apie 3000~ kaloriju.

Stengiuos auginti kuo svaresne mase,taigi kalorijas nuosekliai, po truputi. Aciu uz pastebejimus.

Riesutu saujele tikrai riebalo neuzaugins, ir avizines koses trys saukstai irgi nepakenks,nes visi isskaidomi i energija, ir nekaupiami riebaluose smile O jei per mazai kaloriju, tu paprasciausiai neaugsi smile

Neprisijungęs

mHx
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-08-11
Žinutės: 35

#600 2009-08-11 11:47

Sweiki, as daug laiko skaitineju kulturizmas.net foruma, radau naudingu patarimu. Bet dabar noreciau pasikonsultuot del mitybos. Is pradziu surasysiu savo duomenis:
amzius: 17,5 metu
ugis:     180cm
svoris:   78kg
uzsiimu gelezim 1,5 metu su nedidelem pertraukom.

Mano tikslas dabar yra uzauginti liesos raumenu mases, priauginant kuo maziau(arba iswis nepriauginant) riebalu. Taigi prasyciau pakritikuoti mano mityba ir pasiulyti tai kas man padetu.

Mano valgymas butu mazdaug toks:

9:00
koses/makaronai 100g(nevirtu)
sultys/pienas 100g

11:30
vistos krutinele/liesa kiauliena/zuvis 150-200g arba omletas(4balt+2tryniai+200g pieno) arba 4 virti kiausiniai(4/2)
darzoves(agurkai;pomidorai;kopustai...) 200-300g
kartais(1 karta i sav ar 2) keiciu i mamos skanestus big_smile(cepelinai, balandeliai ir pan...)

14:00
sriuba apie 400g (gaunasi kazkur 250-400kcal)
duona 50g
sultys/pienas 200g

16:00
vistos krutinele/liesa kiauliena/zuvis 150-200g arba omletas(4balt+2tryniai+200g pieno) arba 4 virti kiausiniai(4/2)
darzoves(agurkai;pomidorai;kopustai...) 200-300g
kartais(1 karta i sav ar 2) keiciu i mamos skanestus big_smile
17:00 treniruote

18:30
liesa varske 180g
graikiniai riesutai 30g
bananas
sultys 200g

19:00-21:00
300-500g ivairiu vaisiu

21:00
200g pieno

22:30-23:00 einu miegot

p.s.: pienas riebus, kadangi pas kaimyne perku.
       jokiu papildu nevartoju ir bent jau artimiausiu metu nesiruosiu
       vandens per diena isgeriu 2,5-3l

energijos rodos pakanka, nors daznai norisi dar ko nors uzkrimsti, darbiniai ir max. svoriai dideja.

laukiu jusu nuomoniu, patarimu.

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net