Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

C2H5OH
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2008-02-19
Žinutės: 227
Atsiliepimai: 0

#1301 2009-08-10 17:54

Re: Svorio metimas

Sypsenele rašė:

Sveiki, smile
Man dar tik 14m. bet as jauciuosi per stambi ir daug kas tai pastebi todel noreciau mesti svori. Mano ugis 162cm. o sveriu 70kg. :/noreciau koki 10 kg tai tikrai numest... bet niekaip nesusiimu ir nepradedu mesti svorio.. paprasciausiai man yra sunku save nugaleti. hmm gal kas galetumet man patarti nuo ko pradeti ir kaip lengviau save nugaleti ? wink stanga_v_r

Na sypsenele forumas tikrai pilnas informacijos smile netingek pasiskaityt, patarimas ir mano butu is pradziu susireguliuot mytyba, prijungt kardio treniruociu ir svoris tikrai tirps kaip ant mieliu... tik reikia tavo patangu .... tongue

Neprisijungęs

Thirdsoul
Atkaklus dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2009-07-02
Žinutės: 173

#1302 2009-08-11 12:24

C2H5OH rašė:

Sypsenele rašė:

Sveiki, smile
Man dar tik 14m. bet as jauciuosi per stambi ir daug kas tai pastebi todel noreciau mesti svori. Mano ugis 162cm. o sveriu 70kg. :/noreciau koki 10 kg tai tikrai numest... bet niekaip nesusiimu ir nepradedu mesti svorio.. paprasciausiai man yra sunku save nugaleti. hmm gal kas galetumet man patarti nuo ko pradeti ir kaip lengviau save nugaleti ? wink stanga_v_r

Na sypsenele forumas tikrai pilnas informacijos smile netingek pasiskaityt, patarimas ir mano butu is pradziu susireguliuot mytyba, prijungt kardio treniruociu ir svoris tikrai tirps kaip ant mieliu... tik reikia tavo patangu .... tongue

Kardio tai tikrai geris, dar klausimas nuo manes vienas toks. Ar begiojat su dirzu? (Nu tas su kurio prakaituojat).

Neprisijungęs

Sypsenele
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-08-09
Žinutės: 2

#1303 2009-08-11 15:48

C2H5OH Aciu uz patarima ;] tongue nykstys

Neprisijungęs

Klausimask
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2009-07-08
Žinutės: 62

#1304 2009-08-11 16:58

Thirdsoul rašė:

C2H5OH rašė:

Sypsenele rašė:

Sveiki, smile

Kardio tai tikrai geris, dar klausimas nuo manes vienas toks. Ar begiojat su dirzu? (Nu tas su kurio prakaituojat).

geriau nei dirzas yra paimi siuksiu maisa 60l perpjauni gala ilendi i ji sulenki dvigubai ir  varai prakaitas zliaugia .... tik nemanykit kad cia numesit daug kazka nuo pilvo greiciau pakelsite pilvo srities temperatura tai suaktyvins didesni rieblu deginima sioje srityje ir tiek o vanduo isgersi ir vel atsistatys

Neprisijungęs

geraltas
Atkaklus dalyvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2009-08-11
Žinutės: 115

#1305 2009-09-01 18:41

Sveiki
Pradėjau mesti svorį nuo balandžio, turėjau ne mažą viršsvorį. Kažkur ūgis 178 svoris 105kg.
Derinau maistą, atsisakiau kiaulienos, rūkytų skanėstų ir panašiai. Dabar valgau 5-6 kartus per dieną: iki pietų daugiau angliavandenių, po pietų tik baltymai (višta, žuvis, varškė ir panašiai)
Prieš tris savaites pradėjau sportuoti. Darau 5 kartus per savaitę kardio 30-40 minučių panašiai kaip bėgimas, gausiai prakaituoju. 3 kartus per savaitę treniruotė su svoriais.
7:00 pusryčiai - kava, 2 kiaušinai, arba virtos dešrelės su daržovėm arba košė.
10:00 košė arba bananas, obuolys
14:00 Pietūs - vištiena arba žuvis arba jautiena su daržovėm
15:00 treniruotė
18:00 varškė arba bananas arba žuvis
20:00 varškė arba bananas arba žuvis
Per dieną išgeriu 1,5 - 2 litrus vandens.
Atsigulu vakare kažko baltyminio užvalgęs, kažkaip ne taip jaučiuosi. Kaip guldavausi alkanas, jausdavau, kad nevalgęs ir viskas ok.

Paskutinį kartą taisė geraltas (2009-09-06 21:47)

Neprisijungęs

proximus
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-09-08
Žinutės: 6

#1306 2009-09-08 11:33

Sveiki, as cia naujokas, tad nzn ar pataikiau i tema, bet norejau paklausti...
Zodziu...pradedamas sportuoti buvau lieknas ir pas mane formos buvo ryskios, bet be mases...
o po metu sporto, kai valgiau per diena 4-5 kartus normalu maista ir papildus, priaugo svoris...ir kas svarbiausia, riebalinio sluoksnio, kuris slepia raumenis...treniravausi 4 kartus per savaite + baseinas savtg...nesuprantu...visi saukia, kad reikia daug valgyti ir pan...bet kas is to, jei pastambeji visas...ypac riebalai gerai dedasi ant liemens..presui per treniruote 4 pratimus darau, 2 virsui 2 apaciai...zodz..nepatinka man esamos formos, nors daug kas sako, kad norml jau yra...
patarkit kas blogai buvo daryta?
maistas?
treniruotes?

Neprisijungęs

Erlas
Kalbus dalyvis
Vietovė: Londonas
Registravosi: 2009-09-22
Žinutės: 63

#1307 2009-09-22 19:03

Sveiki,
pirmame puslapyje, antras pranesimas raso:

3. Atsilenkimai stiprina pilvo raumenis, bet jie ju neryskina

O ka reikia naudoti ar daryti kad ryskintu?

Neprisijungęs

bishky zwairas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-09-26

#1308 2009-09-26 11:37

Sveiki.

Cia as pirma karta:rolleyDirbu "ant" furos,6 sav. bunu Europoj,3sav. LT.34metai man.sad

Dabar tokios vat pas mane problemos:)....

181ugis,svoris apie 95,nuo sedejimo furoj pradejo stipriai augti pilvas:/,gal galetumete pasiulyt koke dieta,sedima darba dirbancianciam zmogui:),nes kaip suprantat i sale galiu eiti tik tas tris sav.,kai LT buvu,o poto pusantro men. turiu daryti pertrauka:)...jau net priesh mergas geda:)

ACIU

Neprisijungęs

DeGrigo
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2009-08-26
Žinutės: 132

#1309 2009-09-26 12:12

Realiai cia tai beda va tuo klausimu... As irgi labai galvojau apie darba su fura, bet vistiek lodoriauju big_smile Bet ziauru zinok nelabai ka ir pakeisi, nes valgai kelyje kas papuola, neprivalgysi gi visties krutineliu ir panasiai poto miegas irgi kaip kada miegi ir kada papuola, dar sudalyvauji aikstelej su chebra big_smile Net realiai nzn grizusiam stenktis maitintis sveikai o ten kazkiek gal biski pasiderinti jei iseina, stosi aikstelej ant turniko prisitraukimu padaryk... Bet seip va toks varijantas tikrai sunkus...

Neprisijungęs

bishky zwairas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-09-26

#1310 2009-09-26 14:12

Na mityba gal dar ir galima kazkiek prisilaikyti(del to cia ir klausiu),bet su sportu daug prasciau:/
Buna stovi kurnors Ispanijoj prie vidurzemio juros arba Svedijoj kokiam graziam mishkeli,o krosiuko prabegt negali-gali isvogt viska:/
Arba suprakaituosi,dushu nera...ir reiks vaziuot visam smirdinciam:rolleyes:
Tai va, gal vien mityba galima ta tuza kaip nors numest...aisku pasportuoju kazkiek tas 3 sav. kol namuose bunu,bet rimtai uzsiimt kaip ir neimanoma.

Neprisijungęs

DeGrigo
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2009-08-26
Žinutės: 132

#1311 2009-09-26 14:15

Manau jei derinti su mityba tai tada ji turetu buti labai jau griesta... Ir tikrai turetum klausti daugiau ismananciu tuose reikaluose...

Neprisijungęs

CaFa
Kalbus dalyvis
Vietovė: Namai
Registravosi: 2008-03-13
Žinutės: 73

#1312 2009-10-07 21:06

Sveiki, prisiskaiciau galybe komentaru, bet kiek zmoniu tiek nuomoniu... Pats sportuoju 2-3metus, raumenu netruksta, bet pries 2menesius meciau krepsinio treniruotes ir pradejau dirbti pasyvu darba, iskarto isdribo pilvas, priaugau 3kg. Ir nesuprantu ka daryti.

Jei per savaite du kartus zaisiu krepsini~45min. , isprakaituosiu, ar pades? Gal geriau koki dvirati paminti? Beje ar galima minti dvirati pries treniruote, ar geriau po jos(krutines, nugaros)? Dar reiks pradeti daryti pilvo presa, sakot nepades, bet as zinau, kad pades.

Del valgymo, tai vapse nebesuprantu, sakot reikia vakarais varske valgyti. Jau menesi 22val. suvalgau varske ir isgeriu proteino, kaip tik siuo metu priauga pilva.. gal sutapimas..

O angliavandeniu nededu i burna nuo 17val. Tik va rytais ju daug suvalgau(kosiu), o diena pasyvus darbas, tai speju nesudeginu, bet ka tada valgyti? Gal geriau ryte isgert proteino su kosem. O vakare tik varske?

Prirasiau kaip pirmokas, bet tikesiuos pagalbos, kad ir koks netvarkingas post'as smile

Dekui.

Paskutinį kartą taisė CaFa (2009-10-07 21:07)

Neprisijungęs

OZ
Misteris Teorija
Registravosi: 2007-01-07
Žinutės: 1635
Atsiliepimai: 4

#1313 2009-10-07 21:16

CaFa rašė:

Sveiki, prisiskaiciau galybe komentaru, bet kiek zmoniu tiek nuomoniu... Pats sportuoju 2-3metus, raumenu netruksta, bet pries 2menesius meciau krepsinio treniruotes ir pradejau dirbti pasyvu darba, iskarto isdribo pilvas, priaugau 3kg. Ir nesuprantu ka daryti.

Jei per savaite du kartus zaisiu krepsini~45min. , isprakaituosiu, ar pades? Gal geriau koki dvirati paminti? Beje ar galima minti dvirati pries treniruote, ar geriau po jos(krutines, nugaros)? Dar reiks pradeti daryti pilvo presa, sakot nepades, bet as zinau, kad pades.

Del valgymo, tai vapse nebesuprantu, sakot reikia vakarais varske valgyti. Jau menesi 22val. suvalgau varske ir isgeriu proteino, kaip tik siuo metu priauga pilva.. gal sutapimas..

O angliavandeniu nededu i burna nuo 17val. Tik va rytais ju daug suvalgau(kosiu), o diena pasyvus darbas, tai speju nesudeginu, bet ka tada valgyti? Gal geriau ryte isgert proteino su kosem. O vakare tik varske?

Prirasiau kaip pirmokas, bet tikesiuos pagalbos, kad ir koks netvarkingas post'as smile

Dekui.

po tokiu teiginiu, nesuprantu ka tu cia veiki big_smile

Neprisijungęs

CaFa
Kalbus dalyvis

#1314 2009-10-07 21:49

Ta prasme?

Ir is kur tu sakai, jog nepades? Patirties? As zinau gera  preso programa. Ja darant raumenys sustipreja, issryskeje, taciau ne taip kaip noreciau del riebalu. Taigi pratimai man pades truputi issryskinti. Nesakau, jog nuo pratimu bus geras presas, tai netiesa, todel ir klausiu apie mityba.

Neprisijungęs

OZ
Misteris Teorija

#1315 2009-10-07 21:50

CaFa rašė:

Ta prasme?

Ir is kur tu sakai, jog nepades? Patirties? As zinau gera  preso programa. Ja darant raumenys sustipreja, issryskeje, taciau ne taip kaip noreciau del riebalu. Taigi pratimai man pades truputi issryskinti. Nesakau, jog nuo pratimu bus geras presas, tai netiesa, todel ir klausiu apie mityba.

http://www.kulturizmas.net/mityba

Neprisijungęs

CaFa
Kalbus dalyvis

#1316 2009-10-07 21:59

OZ rašė:

CaFa rašė:

Ta prasme?

Buvau uzmirses, jog egzistuoja ne tik forumai, dekui! Dar gal galetum patart del kardio, krepsinio, dviracio minimo? Pries treniruote ar po? Ir ar isvis apsimoka vargti.

Neprisijungęs

OZ
Misteris Teorija

#1317 2009-10-07 22:01

CaFa rašė:

OZ rašė:

CaFa rašė:

Ta prasme?

Buvau uzmirses, jog egzistuoja ne tik forumai, dekui! Dar gal galetum patart del kardio, krepsinio, dviracio minimo? Pries treniruote ar po? Ir ar isvis apsimoka vargti.

kadangi jau apie mityba skaitysi, tai rasi ir apie cardio ir apie visa kita... va kai perskaitysi, tada ir maloniau, idomiau bus diskutuot wink

Neprisijungęs

Skeptikas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-10-06
Žinutės: 7

#1318 2009-10-10 23:38

Jei tamtikromis savaitės dienomis žinau, kad gausiu didelį krūvį sporte, kuriame reikia daug ištvermės, kaip reiktų derinti mitybą? Kaip angliavandenius vartoti, kad sportuojant nepritruktų jėgų ir vistiek būtų sunaudojama daugiau kalorijų, negu gaunama? Jeigu žinau, kad sportuosiu vakare, kaip vartoti angliavandenius ,ir kaip, jeigu tenka sportuoti ryte?  Kokius tada angliavandenius geriausia vartoti? Ir dar norėtųsi, kad jėga raumenų labai daug nesumažėtų, mažinant svorį.

Paskutinį kartą taisė Skeptikas (2009-10-10 23:42)

Neprisijungęs

Vitaminas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-06-06
Žinutės: 38

#1319 2009-10-22 02:16

1.  Kaip skaiciuojate   kruopu kalorijas :isvirtas ar dar iki virimo ?
2. Kiek mazdaug sudeginama kaloriju per treniruote, pvz., tokio intesivumo -  pradzioje treniruotes 25 min . dviracio minimas , po to pertraukos tarp priemimu iki 30 sekundziu poilsio ir treniruotes trukme  virs valandos ?
3. Ar poilsio dienomis maisto vartojimo kiekis toks pat, kaip ir treniruociu dienomis ?
4. Pagal forumo skaitytoju rekomendacijas supratau, kad " chemijos" kurso nerekomenduoja daryti ryskinimosi metu, bet girdejau ir kitokiu nuomoniu, kad yra ir kitokios sportines praktikos, gal galima smulkiau pasidalinti ?
5. Kaip skaiciuojate  kaloriju skaiciu  parai , kai meti svori , o taip pat baltymus, angliavandenius ?
6. Mazdaug palyginimui ir orentacijai , kiek turi nukristi per savaite svorio ir kiek to riebalo sudega?
7.Reklaminiuose zurnaluose pabrezia , kad ryskinimosi terminas apie 12 savaiciu. Kas turi kokios praktikos sioje srytyje ?
8. Sausinimosi metu kiek smarkiai krenta jega pratimu atlikime ir kaip ja praradus susigrazinate ? Ar organizmas susigrazindamas jegos atminti , nesusigrazins to pacio riebalinio sluoksnio, kuris buvo iki jo numetimo ?
9. Kulturizmo zurnale skaiciau apie formule, pagal kuria skaiciuojamas kaloriju skaicius metant svori:
Cia is amerikonisko  zurnalo,( tai , kad pas  pas juos  ne kilogramai , o svarai 2svarai = 900gr. arba 10 svaru = 4,5 kg.  ir vietoje centimetru  coliai . 1 clolis = 2,54 cm., kaip Anglijoje ), bet galima issiversti ir i europine sistema.
Kaloriju suma = 66 + ( 6, 23 X svoris paundais ) + ( 12, 7 X  ugis inciais) - ( 6, 8 X amzius metais ).
Cia rekomendacine kaloriju suma metant svori.

Neprisijungęs

kenis
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2009-03-29
Žinutės: 2585
Atsiliepimai: 6

#1320 2009-10-22 07:51

Vitaminas rašė:

1.  Kaip skaiciuojate   kruopu kalorijas :isvirtas ar dar iki virimo ?
2. Kiek mazdaug sudeginama kaloriju per treniruote, pvz., tokio intesivumo -  pradzioje treniruotes 25 min . dviracio minimas , po to pertraukos tarp priemimu iki 30 sekundziu poilsio ir treniruotes trukme  virs valandos ?
3. Ar poilsio dienomis maisto vartojimo kiekis toks pat, kaip ir treniruociu dienomis ?
4. Pagal forumo skaitytoju rekomendacijas supratau, kad " chemijos" kurso nerekomenduoja daryti ryskinimosi metu, bet girdejau ir kitokiu nuomoniu, kad yra ir kitokios sportines praktikos, gal galima smulkiau pasidalinti ?
5. Kaip skaiciuojate  kaloriju skaiciu  parai , kai meti svori , o taip pat baltymus, angliavandenius ?
6. Mazdaug palyginimui ir orentacijai , kiek turi nukristi per savaite svorio ir kiek to riebalo sudega?
7.Reklaminiuose zurnaluose pabrezia , kad ryskinimosi terminas apie 12 savaiciu. Kas turi kokios praktikos sioje srytyje ?
8. Sausinimosi metu kiek smarkiai krenta jega pratimu atlikime ir kaip ja praradus susigrazinate ? Ar organizmas susigrazindamas jegos atminti , nesusigrazins to pacio riebalinio sluoksnio, kuris buvo iki jo numetimo ?
9. Kulturizmo zurnale skaiciau apie formule, pagal kuria skaiciuojamas kaloriju skaicius metant svori:
Cia is amerikonisko  zurnalo,( tai , kad pas  pas juos  ne kilogramai , o svarai 2svarai = 900gr. arba 10 svaru = 4,5 kg.  ir vietoje centimetru  coliai . 1 clolis = 2,54 cm., kaip Anglijoje ), bet galima issiversti ir i europine sistema.
Kaloriju suma = 66 + ( 6, 23 X svoris paundais ) + ( 12, 7 X  ugis inciais) - ( 6, 8 X amzius metais ).
Cia rekomendacine kaloriju suma metant svori.

1. Iki virimo
3. Gali vartot maziau poilsio dienom. Isbraukt kioki viena valgi silpna, bet gali ir tiek pat
4.O kiek tavo stazas?
5. Baltymu paliekam tiek pat, o angliavandeniu skaiciu mazinam. O kaloriju reikia tiek, kad butu ju stygius, cia priklauso nuo tavo ugio ir svorio bei treniruociu intensyvumo.
6. Kiekvienam skirtingai.
7. 12savaiciu optimalu. Jei tu riebalu nedaug, tai galima ir greiciau. Bet kaip ir sakiau cia tiesiog optimalus skaicius, nebuna kad taip 12 sav ryskinies ir pizdiec daugiau jau ngalima.
8. Niekas nekrenta, tiesiog dirbi su mazesniais truputi svoriais po daugiau pakartojimu.
9. Pilna tu formuliu ir lietuvisku, belieka suvest skaiciukus ir ismeta tau ;D tada nusimazini kokia 250kcal ir vsio.

Paskutinį kartą taisė kenis (2009-10-24 09:48)

Neprisijungęs

Skeptikas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-10-06
Žinutės: 7

#1321 2009-10-24 04:19

Įdomu būtų sužinoti ar apsimoka jėgos treniruotės metant svorį? Jei kartais daugiau sunaudoji kalorijų negu išnaudoji ar jos sudalyvauja raumenų statyboje tada?

Neprisijungęs

OZ
Misteris Teorija

#1322 2009-10-24 10:02

Skeptikas rašė:

Įdomu būtų sužinoti ar apsimoka jėgos treniruotės metant svorį? Jei kartais daugiau sunaudoji kalorijų negu išnaudoji ar jos sudalyvauja raumenų statyboje tada?

nepatvirtintais domenimis esu girdejas, kad tokiu budu islieka daugiau raumenu, ar pametama maziau ar pns... tai pagal mane apsimoka... kad kazka pastatysi naujo tikrai netikiu...

Neprisijungęs

Metrox
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-10-26
Žinutės: 12

#1323 2009-10-27 23:52

Planuoju pradėt sveikai maitintis. Patarkit ar tiktų tokia dieta ?

7.00 Pusryčiai – kiaušiniai, košė
12.00 Priešpiečiai - mėsos ar žuvies patiekalas su koše, vaisius.
15.00 Treniruotė
17.00 Varškė
20.00 Žuvies patiekalas, vaisius.

Per dieną stengiuosi išgerti kuo daugiau vandens. Daug lakstau per kūno kultūros pamokas ir per krepšinio treniruotes. Savaitgaliais galėčiau palakstyt dar krosiuką kokia 10-15 min.  Beje dar norėčiau paklaust kokiais kiekias reikia maitintis ? Pavyzdžiui kelis kiaušinius pusryčiams arba kiek gramų varškės? Ir kuo galima pakeist šiuos patiekalus, nes manau pabos jie greitai tai paįvairint būtų neblogai.

Neprisijungęs

OZ
Misteris Teorija

#1324 2009-10-28 00:51

Metrox rašė:

Planuoju pradėt sveikai maitintis. Patarkit ar tiktų tokia dieta ?

7.00 Pusryčiai – kiaušiniai, košė
12.00 Priešpiečiai - mėsos ar žuvies patiekalas su koše, vaisius.
15.00 Treniruotė
17.00 Varškė
20.00 Žuvies patiekalas, vaisius.

Per dieną stengiuosi išgerti kuo daugiau vandens. Daug lakstau per kūno kultūros pamokas ir per krepšinio treniruotes. Savaitgaliais galėčiau palakstyt dar krosiuką kokia 10-15 min.  Beje dar norėčiau paklaust kokiais kiekias reikia maitintis ? Pavyzdžiui kelis kiaušinius pusryčiams arba kiek gramų varškės? Ir kuo galima pakeist šiuos patiekalus, nes manau pabos jie greitai tai paįvairint būtų neblogai.

Kaip pats turejai suprast dar nieko nesupranti, tai eik i pagrindini psl yra ten tokia skiltis MITYBA... paspausi ismes visus straipsnius apie mityba, kai visus perskaitysi greiciausiai klausimai nebekils...

Neprisijungęs

Vitaminas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-06-06
Žinutės: 38

#1325 2009-11-02 00:01

Kaip jus skaiciuojate triju kiausiniu baltymu kolorijas ? Rasote, kad 10,8 Kcal. tai padalinus is 4  gauname 2,7 gr. baltymo . Ar teisinga  sita matematika ? 3 kiausinio baltymai turi tik 2,7 gr. baltymu ?
Jei kas ne taip , pataisykite.

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net