Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Lydminas
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2007-09-10
Žinutės: 300
Atsiliepimai: 0

#3276 2013-09-30 21:00

Re: Sporto medikas, klauskite!

.

Paskutinį kartą taisė Lydminas (2013-09-30 21:03)

Neprisijungęs

Tex
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2013-02-03
Žinutės: 172
Įspėjimai: 2

#3277 2013-09-30 21:49

Mano stuburas yra siek tiek kreivas. Is sono jis yra klaustuko formos. Kokiu pratimu reiktu vengti atlikti saleje, kol toks stuburas? Ar jei taisyklingai atliksiu, nieko nebus? Ar gerai daryti atsilenkimus apatiniai nugaros daliai? Ir seip, kokie tempimo pratimai ar seip pratimai kazkiek gerintu ta laikysena?

Neprisijungęs

De1v1s
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2013-09-08
Žinutės: 135

#3278 2013-09-30 23:04

SenasSportas rašė:

De1v1s rašė:

Sveiki turiu toki keista klausimuka ir tikiuos padesit issprest big_smile tai va del ko gali imt galva skaudet(arba ausis uzgult) kacialkej ? gali tai itakot svoris per didelis ? ar cia gal koks kvepavimas blogas na zodziu kas gali tai itakot ?

Tokiu ats kaip tipo ale sutapimas nereik nes atlikus pratima po 10-20sec praeina tas skausmas ar uzgulimas.

spaudimas sukyla greiciausiai. Tai gali itakot ivairus priestreniruotiniai papildai vartoji, jei nevartoji tai gali ir del kvepavimo ir del svorio per didelio ir gal siaip pas tave jis per didelis (kraujo spaudimas) smile

oi net nemaciau, kad cia sporto mediko tema, persiprasau.

Tai tikriausiai del blogo kvepavimo bus, nors ir stengiuos kvepuot kuo daugiau hmm

Nes su svoriu problemu neturiu kaip ir su spaudimu, ir seip as kalbejau tipo kad dirbu su per dideliu svoriu bet nesvarbu.

O kaip cia dabar su tais papildais kaip atskirt tada kuriuos visgi galima vartot ir ne... ?

Neprisijungęs

Vitalijussss
Naujas dalyvis
Vietovė: UK
Registravosi: 2013-06-22
Žinutės: 45

#3279 2013-10-01 02:00

Sveiki. Labai daznai paskutiniu metu tirpsta ranku pirstai, kartais ir visas delnas. Miegant, prie PC kazka maigant ar siaip elementarius namuose dalykus darant. Tereikia kokiai minutei rankos pirstus nejudint ir jau tirpsta. Neseniai pradejau sportuoti, tik pries keleta menesiu. Ar gali buti nuo Mutant Mass? Pastebejau, kad mazdaug tuo pat metu kai nusipirkau ir prasidejo. Paskutiniu metu turiu laisva tik viena diena i savaite, visas kitas dienas nuo 6 ryto iki kokiu 10 ar 11 vakaro bunu uzsiemes: darbas, mokslai, sportas ir pan. Busiu dekingas uz pagalba. Tikiuosi, kad neteks mest sporto, bet jeigu rinktis ar sportuot ir jaustis prastai, ar nesportuoti, beabejo rinksiuosi - nesportuoti.

Paskutinį kartą taisė Vitalijussss (2013-10-02 08:42)

Neprisijungęs

666
Naujas dalyvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2013-01-06
Žinutės: 41

#3280 2013-10-01 10:30

Sveiki, dabar neseniai pradejo skaudeti gerkle/skrandi, tai dabar net nezinau ar tai gali buti nuo papildu? (Kad gali, tai tikrai, kaip cuts ir pan, bet kolkas vartojami vitaminai/proteinas/dabar dajungiau kreatina, bet ir iki jo jau skaudejo, bcaa, bei karnitinas ir sanariams msm+hcl glukosomine). Zinoma neatmetu galimybes kad tai tik sutapimas, nes orai lauke nekokie, o tenka dirbt ir ten, gali but persalimas(tuo labiau kad ir balsas truputi prikimes kartais), bet temperaturos nera ir net nesijauciu ligotas. Ar vertetu pristabdyt papildu vartojima, mazint dozes ar toliau vartojant gali buti stipresnes komplikacijos? (jei tarkim tai nuo papildu)

Beto prie to pacio, norejau pasiteirauti, ant rieso rankos issoko kauliukas, itariu, kad tai sanario uzdegimas, atsirado pries kokius 3men, bet visiskai man tai netrukdo isskyrus keleta pratimu kur visas svoris tenka riesui ir tuo labiau jei netycia blogai pastatai ranka, pvz, darant net eilinius atsispaudimus, ant krumpliu galiu drasiai daryt nejausdams nieko, bet va ant delnu jau negaliu (kai kampas tarp delno/pirstu ir rieso/rankos 90) tada skausmas. Butu kokiu patarimu, nes jei sanario uzdegimas, kiek girdejau padeda tik operacija.

Dekui is anksto

Neprisijungęs

Human
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2013-09-09
Žinutės: 2122
Atsiliepimai: 5

#3281 2013-10-01 10:51

666 skrandzio sultys jei patenka refliukso metu atgal i burna gali isaukti uzdegima anginos srityje liaudiskai sneku tad pataisys gal. Nevalgyk pries miega bent pora valandu paziurek ar grekle nustos skaudeti. Siaip ne pirma karta toki dalyka esu mates tarp kolegu ir padedavo, vienas is draugu daktaru kai mokesi jam profesorius sita dalyka pasake, tai cia pasirodo buna gan daznai, net ne persalimas sukelia gerkles skaudulius smile tikiuos pataisys mane.

Neprisijungęs

Karolis01
Naujas dalyvis
Vietovė: Šiauliai
Registravosi: 2012-04-25
Žinutės: 46

#3282 2013-10-04 09:40

Sveiki, va šiandien man atsitiko toks dalykas: pradėjau apšilimą ant takelio ir įpusėjus pajutau kad blauzdos užsipumpavo labai, sulėtinus tempą išvis sunkios paliko. Nulipęs nuo takelio pažiūrėjau, kad ant blauzdų (priekinėję pusėje) atsirado tokie guziukai, tai dabar galvoju ką daryt, gal kreiptis į medikus? smile

Neprisijungęs

drs
Kalbus dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2010-01-06
Žinutės: 72

#3283 2013-10-04 18:13

Karolis01 rašė:

Sveiki, va šiandien man atsitiko toks dalykas: pradėjau apšilimą ant takelio ir įpusėjus pajutau kad blauzdos užsipumpavo labai, sulėtinus tempą išvis sunkios paliko. Nulipęs nuo takelio pažiūrėjau, kad ant blauzdų (priekinėję pusėje) atsirado tokie guziukai, tai dabar galvoju ką daryt, gal kreiptis į medikus? smile

Man taip budavo po kiekvieno didesnio pabegiojimo. Magnio pageriau ir praejo.

Neprisijungęs

Karolis01
Naujas dalyvis
Vietovė: Šiauliai
Registravosi: 2012-04-25
Žinutės: 46

#3284 2013-10-05 13:13

drs, ačiū smile

Neprisijungęs

Busiudidelis
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-12-16

#3285 2013-10-08 21:41

sveiki tai va snd vel uzturejau problema besportuojant tik sy karta keldamas hantelius o ne boksuodamas ir niekaip neissiaiskinu kas cia gali but. Dariau pratima hanteliu kelimas i prieki ir toks jausmas kad desnes rankos kaulas uzluzo , ir atsistate tik kai nuleidau ranka ir pasukau truputi ar cia su raumenimis kazkas ar cia kas gal kas zinot ar zinot kur kreiptis reikia kad tirtu ??? cia pries metus per treniruote buvau gaves tokia trauma is trecio karto uzluzo ir po to skaudejo nzn kiek laiko ir ligoninei buvau dare nuotrauka problemu nerasta niekaip nesuprantu kas cia gali but  padekit aciu

Neprisijungęs

greitas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2013-10-09
Žinutės: 15

#3286 2013-10-09 08:59

Laba ryta, klausimas ka daryt kaip padidejes kraujospudis? Ryte buna 160/100, tiesa matuoju tik kelias dienas. Diena buna apie 140/90, 140/100.  Menesio gale einu pas kardiologa. Seimos daktare nieko protingo nesugeba pasakyt tik tiek kad mesciau sporta. Man 21, rimtai sportuoju 2 metus. Papildai geineris,proteinas, BCAA, Kreatina,Multivitaminai.Kraujo tyrime viskas ok. Patarkit ka daryt?

Neprisijungęs

Wiliukazz
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-01-13
Žinutės: 2172
Atsiliepimai: 6

#3287 2013-10-09 09:00

matuojiesi ramybės būsenoje?

Neprisijungęs

greitas
Naujas dalyvis

#3288 2013-10-09 09:09

Na tik atsikeles pamatavau ir va katik praejo valanda, spaudimas 160/100. Atsisedes ramiai sau pamatuoju.

Neprisijungęs

cepajev
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2011-03-03
Žinutės: 92

#3289 2013-10-09 09:38

t

Vitalijussss rašė:

Sveiki. Labai daznai paskutiniu metu tirpsta ranku pirstai, kartais ir visas delnas. Miegant, prie PC kazka maigant ar siaip elementarius namuose dalykus darant. Tereikia kokiai minutei rankos pirstus nejudint ir jau tirpsta. Neseniai pradejau sportuoti, tik pries keleta menesiu. Ar gali buti nuo Mutant Mass? Pastebejau, kad mazdaug tuo pat metu kai nusipirkau ir prasidejo. Paskutiniu metu turiu laisva tik viena diena i savaite, visas kitas dienas nuo 6 ryto iki kokiu 10 ar 11 vakaro bunu uzsiemes: darbas, mokslai, sportas ir pan. Busiu dekingas uz pagalba. Tikiuosi, kad neteks mest sporto, bet jeigu rinktis ar sportuot ir jaustis prastai, ar nesportuoti, beabejo rinksiuosi - nesportuoti.

Diasporal milteliai
Neurorubine tabletės
pades man tas pats budavo viskas praejo wink

Neprisijungęs

Vitalijussss
Naujas dalyvis
Vietovė: UK
Registravosi: 2013-06-22

#3290 2013-10-09 19:43

cepajev rašė:

t

Vitalijussss rašė:

Diasporal milteliai
Neurorubine tabletės
pades man tas pats budavo viskas praejo wink

Dekui. Bandysiu ieskot.

Neprisijungęs

Bigger
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2013-09-08
Žinutės: 2227
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 9

#3291 2013-10-09 23:25

greitas rašė:

Na tik atsikeles pamatavau ir va katik praejo valanda, spaudimas 160/100. Atsisedes ramiai sau pamatuoju.

Buvo ir man taip, ramybes busenoj 170/100 panasiai budavo, vaziavau pas kardiaologus  i privacias klinikas, nu dare tyrimus, bet nieko gero nepasake, tiesiog taip yra ir tiek, sako mesk sporta sumazes, nors realiai tai  gali daug veiksniu lemt, daznai tai buna paveldima, tad jei tevelis ar mamyte toki turi tai kogero paveldejai, nors dabar man sumazejas spaudimas jau beveik geras, manau esme tame kad anksciau daug  treniravausi trikovei, ejo dideli svoriai, dideles apkrovos sirdziai, po pratimu balta akyse budavo, sienom lipdavau  tai ir spaudimas laikes toks net ir  ne sporto dienom, neisivaizduoju koks jis buvo sportuojant big_smile  na o dabar labiau i toki "pussy sport" pasineres,   lengvai  taip viska nesiplesydamas, tai ir sirdis nurimo, tai vat tiek galiu pasakyt is savo patirties.

Neprisijungęs

greitas
Naujas dalyvis

#3292 2013-10-09 23:48

Bandysiu ir as dar su sporto gydytoju pasikonsultuot gal ka patars. Kazkur viena ausim girdejau kad nuo kreatino retas atvejis bet pakyla spaudimas+ kai vartojama daug skysciu tada tai gali itakot. Sian nebegeriau jokiu papildu treniruote praleidau, sia sav ilsesiuos ir ziuresiu kaip ten kas. Vakare pamatavus buvo 130/90. Tai labai neblogai, tikiuosi ryte nebus suolio.

Neprisijungęs

Jojikas
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-02-27
Žinutės: 557
Atsiliepimai: 7

#3293 2013-10-10 19:30

Man irgi dabar šokinėja  kraujospūdis, sėdint  pas daktarę lyg tyčia šoktelėjo iki 160/100 (matyt po stresuoto vairavimo, bijojau pavėluot), kitais kartais 135/85, 140/87 ir pan., nors pasitaiko ir visai normalių  dienų. Patarė matuotis dukart per dieną ir duomenis užsirašinėti, kad būtų galima spręsti, ar reikia kokių vaistų.  Aparato instrukcijoje perskaičiau, kad vasarą paprastai kraujo spaudimas būna žemas arba normalus, o šaltu oru pakyla, nes susitraukia kraujagyslės. Ko gero tai ir visa paslaptis,  kol nėra įjungto šildymo. Tad reikia stebėti be jokios panikos!
Štai dar keli naudingi patarimai:
- prieš matuodamiesi nusišlapinkite ir ramiai pabūkite 10-15 min.;
- žasto neturi spausti ankšti marškinėliai;
- mankšta, valgymas, gėrimas, rūkymas prieš matavimąsi taip pat gali įtakoti jo rezultatus;
- emocinis stresas taip pat kelia spaudimą.

Paskutinį kartą taisė Jojikas (2013-10-10 19:35)

Neprisijungęs

Wiliukazz
Dažnas senbūvis

#3294 2013-10-11 08:21

Jojikas rašė:

Man irgi dabar šokinėja  kraujospūdis, sėdint  pas daktarę lyg tyčia šoktelėjo iki 160/100 (matyt po stresuoto vairavimo, bijojau pavėluot), kitais kartais 135/85, 140/87 ir pan., nors pasitaiko ir visai normalių  dienų. Patarė matuotis dukart per dieną ir duomenis užsirašinėti, kad būtų galima spręsti, ar reikia kokių vaistų.  Aparato instrukcijoje perskaičiau, kad vasarą paprastai kraujo spaudimas būna žemas arba normalus, o šaltu oru pakyla, nes susitraukia kraujagyslės. Ko gero tai ir visa paslaptis,  kol nėra įjungto šildymo. Tad reikia stebėti be jokios panikos!
Štai dar keli naudingi patarimai:
- prieš matuodamiesi nusišlapinkite ir ramiai pabūkite 10-15 min.;
- žasto neturi spausti ankšti marškinėliai;
- mankšta, valgymas, gėrimas, rūkymas prieš matavimąsi taip pat gali įtakoti jo rezultatus;
- emocinis stresas taip pat kelia spaudimą.

Labai teisingi pastebėjimai. Dar pridėsiu, kad vakare kraujospūdis natūraliai didesnis. Gydytojų kabinetuose kraujospūdžio parodymai vertintini kritiškai - kartais jis pakyla tik gydytojo kabinete. Toks reiškinys vadinamas „baltojo chalato“ hipertenzija. Dėl to neretai išsigąstama, taigi į tą rodiklį nekreipk dėmesio.

Deja, padidėjęs kraujospūdis dažniausiai atsiranda be aiškios priežasties (iki 90 proc.visų ligos atvejų).

Neprisijungęs

greitas
Naujas dalyvis

#3295 2013-10-11 10:41

Siandien apsilankiau sporto medicinos centre, paskyre konsultacija pas pagyvenusia moteriske, iskart pasirode keista ka ji galetu man patarti siuo atveju. Kaip ir galejau tyketis pasiule mest sporta juk sveikata svarbiau, jokiu aiskiu patarimu. Ar daryt daugiau kardio kad sustiprint sirdi gal tai kas pakeistu ar atsisakyt kazkokiu papildu, zodziu nieko nepasake. Gal kas zino kur galeciau kreiptis pas rimta zmogu, kuris pats yra uzsiiminejes spotu ir zino kaip sprest tokiu dalykus ?

Neprisijungęs

Wiliukazz
Dažnas senbūvis

#3296 2013-10-11 10:44

Tai čia ir yra sporto mediko skiltis, lauk atsakymo iš paties sporto mediko smile

Neprisijungęs

Human
Dažnas senbūvis

#3297 2013-10-11 11:43

greitas rašė:

Siandien apsilankiau sporto medicinos centre, paskyre konsultacija pas pagyvenusia moteriske, iskart pasirode keista ka ji galetu man patarti siuo atveju. Kaip ir galejau tyketis pasiule mest sporta juk sveikata svarbiau, jokiu aiskiu patarimu. Ar daryt daugiau kardio kad sustiprint sirdi gal tai kas pakeistu ar atsisakyt kazkokiu papildu, zodziu nieko nepasake. Gal kas zino kur galeciau kreiptis pas rimta zmogu, kuris pats yra uzsiiminejes spotu ir zino kaip sprest tokiu dalykus ?

Juokdariai. Paauglys kai buvau pripaise kad skilvelio dydis pas mane ne tas ir liaudiskai tariant dideliu kruviu negalejau daryti permusimai ir t.t. 2 metus per visokias medicinos istaigas prasitampiau, ant dviraciu mint reikdavo ir panasiai, ties 20ta minute prasidedavo prikolai. . Uzdraude sportuot ir bla bla bla. . . Pas viena pazystama tevo nuvariau i klinikas Kauno, patare eiti i kacelke ir su trenerio prieziura sportuoti. . Po 2 metu krutines lasta mediku teigimu smarkiai padidejo ir cituoju "atsirado vietos augti toliau". Baigesi visos problemos ir normaliai gyvenu. Man tai kazkaip juokas ima meskit sportus, bukit darzove. Su protu mano galva reikia daryti ir viskas bus gerai. Krutines apimtis rodos nuo 88cm rodos iki 114 padidejo. Cia mano toks potyris ir as kaip ir tu turbut skeptiskai ziuresiu i tokius gydytojus kurie patys nieko neveikia tik mezga. . .

Neprisijungęs

Wiliukazz
Dažnas senbūvis

#3298 2013-10-11 11:47

Situacijos ir aplinkybės visad skirtingos, tau vienaip, kitiem kitaip. Čia reikia konsultuotis su medikais, o ne su tavim, no offense

Neprisijungęs

Human
Dažnas senbūvis

#3299 2013-10-11 11:54

Tai be abejo. Tiek kad medikai ir sportas nelabai buna derinasi big_smile

Neprisijungęs

Wiliukazz
Dažnas senbūvis