Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Moterims ir merginoms
- » Pradedančiosioms
- fitness
- Kalbus dalyvis
- Vietovė: Birmingham
- Registravosi: 2006-02-07
- Žinutės: 62
- Atsiliepimai: 0
#1 2006-02-07 09:09
Pradedančiosioms
Pagrindine informacija, tik pradejusioms sportuoti ir nezinancioms nuo ko pradeti.
MITYBA
Pagrindinis principas-valgyti mazesnem porcijom ir dazniau, nebadauti, nes letes medziagu apykaita ir svoris tikrai nekris. Tos kurios mano, kad valgys maziau ir svoris delto kris-labai klysta.
Pirmas valgymas: stikline obuoliu sulciu (ar vandens), avizu kose su agurku (arba 3 kiausiniu baltymai ir 1 trynys), kavos (arbatos) puodelis
Antras: 1 jogurtas-1-1.5 proc.riebumo (arba arbata), kivis/obuolys/apelsinas
Trecias: vistiena arba jautiena(zuvis) 100g, Ryziai (sauja gera, arba puse maiselio), pomidorai, agurkai 1 apelsinas (11 val)
Ketvirtas: kavos (arbatos) puodelis, sauja razinu/arba riesutu (arba obuolys)
Penktas: 3-4 ryziu paploteliai, stikline sulciu
Treniruote
Sestas:varskes pakelis, 1 vaisius,arbatos puodelis.
pakeitimui: tai grikiai, tai ryziai.makaronu labai nedaug. mesa-vistiena, versiena,kalakutiena. zuvis-menke, juros lydeka, tunas,lasisa. ir vaisiu darzoviu kuo daugiau.be to vandens daug gerti
Padazu reiktu vengti, duona valgyti rupia juoda (geriausia rugelis). Pienas/jogurtas 1 proc. riebumo, varske-0.5 proc. riebumo. Sultys obuoliu, greipfrutu, apelsinu. Vaisiai obuoliai, kiviai, greipfrutai, arbūzai,vynuoges. Daržoves agurkai, pomidorai, burokėliai,pekino kopustai,morkos
Tai mitybos pavyzdys, nebutina konkreciai taip valgyti. Daug ka galima keisti. Parasiau kad pradedančios galetu maždaug orientuotis kaip visa tai atrodo.
Rinktis reiktu multivitaminu rinkini (Multivitaminai minimum turi turėti savyje rekomenduojamą kiekį vitaminų A, B-kompleksą, C, D, E, K ir mineralų Kalcis, Magnis, Cinkas, Jodas, Selenas ir Geležies (butent moterims)). Taip pat kompleksa su kalciu,- neblogas kompleksas "ca+mg+zn", vitamino B6 (dienos norma imu 100 mg per diena, 1 tablete, valgio metu), vitamino c (paprasto, 3 tabletes per diena, su maistu)
1 sauksta zuvu tauku (arba atitinkamai 3 kapsules, jei tokias pirksi).
TRENIRUOTES
Parasysiu pacia paprasčiausia treniruosiu sistema pradedančiosioms:
Prieš treniruotę:
5-10 min kardio treniruoklis.
Raumenų tempimo pratimai kiekvienam raumeniui.
Prieš kiekvieną pratimą 1-2 apšildomosios serijos.
Po treniruotės:
Raumenų tempimo pratimai kiekvienam raumeniui.
Tempimą laikyti 30 sekundžių.
Atlikti 3-5 raumenų tempimo pratimo serijas.
PIRMADIENIS - TREČIADIENIS - PENKTADIENIS
Pramankšta: 10min
Krūtinė
Štangos spaudimas gulint nuo krūtinės 1-3 x 8-12
Nugara
Vertikalaus lyno trauka prie krūtinės 1-3 x 8-12
Pečiai
Svarmenų spaudimas į viršų sėdint 1-3 x 8-12
Bicepsas
Rankų su svarmenimis lenkimas stovint 1-3 x 8-12
Tricepsas
Rankų tiesimas žemyn su vertikaliu lynu 1-3 x 8-12
Šlaunys
Svorio spaudimas kojomis treniruoklyje 1-3 x 8-12
Dvigalvis šlaunies
Kojų lenkimas gulint treniruoklyje 1-3 x 8-12
Blauzda
Pasistiebimai stovint treniruoklyje 1-3 x 8-12
Nugaros tiesiamieji
Pasikėlimai romėniškoje kėdėje 1-3 x 8-12
Pilvo presas
Susirietimai gulint 1-3 x 12-15
Tempimo pratimai: 10min
Visgi rekomenduočiau kad treneris sporto sales, kurioj sportuojat, pats sudarytu programa ir parodytu, ypac kai esat pradedančioji-eksperimentuot tikrai nera reikalo, galima labai greit gaut trauma, o gydytis teks ilgai.
Tik viska suderinus: mityba, treniruotes bei poilsi pasieksite geriausiu rezultatu. Plius noras ir uzsispyrimas pagreitins rezultatus
sekmes visoms
Paskutinį kartą taisė fitness (2006-02-07 09:09)
Neprisijungęs
- Vitamin_C
- Administratorius
- Registravosi: 2006-01-25
- Žinutės: 1612
- Atsiliepimai: 2
#2 2006-02-07 16:45
Re: Pradedančiosioms
Geras ir naudingas tekstukas
Neprisijungęs
- Amunette
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2006-02-10
- Žinutės: 2
#3 2006-02-10 10:51
Aš pradedanti ir žalia dar:) sako, reikia vartoti daug angliavandenių turinčius produktus? O tai dabar reikės atsisakyti mėgstamo maisto?
Neprisijungęs
- SKULL
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: Alisos "Stebuklų šalis"
- Registravosi: 2006-01-27
- Žinutės: 347
- Atsiliepimai: 1
#4 2006-02-10 13:59
Amunette rašė:
Aš pradedanti ir žalia dar:) sako, reikia vartoti daug angliavandenių turinčius produktus? O tai dabar reikės atsisakyti mėgstamo maisto?
Pamirske mekstama maista tas mekstamas maistas daznai (cipsai, sokoladai, ledai ir pan) slamstas
Tiesa, bet kaip sakoma: "Bijai vilko, neik i miska"
Paskutinį kartą taisė SKULL (2006-02-10 13:59)
Neprisijungęs
- fitness
- Kalbus dalyvis
#5 2006-02-10 14:04
Amunette rašė:
ziurint kas tas megstamas tavo maistas?
priesingai, angliavandeniu kuo maziau reik. paskaityk straipsniuose labai placiai apie tai parasyta
Paskutinį kartą taisė fitness (2006-02-10 14:06)
Neprisijungęs
- minis
- Administratorius
- Registravosi: 2006-01-25
- Žinutės: 2291
- Atsiliepimai: 5
#6 2006-02-10 14:05
Fitness paruoštas ir pilnai sutvarkytas straipsnis čia.
Neprisijungęs
- Amunette
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2006-02-10
- Žinutės: 2
#7 2006-02-13 12:51
Dėkoju, neblogas straipsnis, tačiau ten daug rašoma apie svorio metimą, o man jo mesti nereikia, pas mane normalus kūno svoris.
Mano mėgstamas maistas ne čipsai, šokoladas ledai ir panašiai. Man tik įdomu ar aš galėsiu maitintis kartu su savo šeima, tai ką jie valgo (mėsaėdžiai: keptas, virtas, troškintas ir pan.) ar vis dėl to reikės gamintis atskirai sau?
Neprisijungęs
- fitness
- Kalbus dalyvis
#8 2006-02-13 14:43
Amunette rašė:
Dėkoju, neblogas straipsnis, tačiau ten daug rašoma apie svorio metimą, o man jo mesti nereikia, pas mane normalus kūno svoris.
Mano mėgstamas maistas ne čipsai, šokoladas ledai ir panašiai. Man tik įdomu ar aš galėsiu maitintis kartu su savo šeima, tai ką jie valgo (mėsaėdžiai: keptas, virtas, troškintas ir pan.) ar vis dėl to reikės gamintis atskirai sau?
zinoma kad galesi. ten kaip tik ir rasiau, kad riebiuosius padazus,majonezus (kurie ir daro didziausia zala) patartina pakeist neriebiais sveikais uzpilais. ir visai nera reikalo gaminti atskirai jei tie patiekalai ruosiami kepant, troskinant bet ne verdant aliejuje ar riebaluose. tiesiog sveikiau pagamini ir viskas, ypac jei neturi problemu su svoriu
Neprisijungęs
- Women
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2007-10-25
- Žinutės: 121
#9 2007-10-30 11:10
Sveiki, man 25, 178/65. Sportavau tik namu salygomis: begimas 2 km/10 min., kardio treniruoklis 45 min. bei presas. sportuoju jau 2 men sporto saleje,treneris sudare programa, tačiau nejauciu norimo efekto, raumenys pre trenirociu tempo priprato, tuo labiau, kad programa
1d.(presas, krūtinė, nugara, rankos, kojos)
2d. (presas, krūtinė, nugara, pečiai, rankos, kojos, sėdmenys)
3d. (kardio 40min. + , presas).
Paskaičiau forume patarimus ir sureguliavau mityba bei pakeičiau programa, tik reik patarimo ar teisingai sudariau
apšilimui bėgu takeliu 10 min, paskui tempimo pratimai
baigiant treniruote, 10 min. minu dvirati ir tempimo pratimai
1dienis(presas,krūtinė,bicepsas)
virš.presas - 3 prat. 3x15, 1*max,
šoninis presas- 1 prat. 3*max
krūtinė- 3 prat. 3x8-15,
bicepsas- 2 prat. su hanteliais 3x15
2dienis
aerobika, kaip kardio man
3dienis(presas, nugara, pečiai, tricepsas)
apat.presas- 2 prat. 3x15-20, 1*max,
nugara- 4 prat. 3x12,
pečiai- 1 prat. 3x10,
tricepsas-2 prat. 3x10-12
4dienis (presas, kojos, sėdmenys)
presas- 2 prat. 3x15*max
kojos- 3 prat. 3x10-12
sėdmenys - 1 prat. 3x15
5dienis
aerobika
6dienis bei 7dienis lyg ir iseiginės.
Neprisijungęs
- studentas
- ......
- Registravosi: 2006-09-29
- Žinutės: 4263
- Atsiliepimai: 7
#10 2007-10-30 16:40
Presui tiek daug nereikia pratimų užteks po viena, o visa kita tai sunku pasakyt šiaip sudėliota viskas lyg ir logiškai.
Neprisijungęs
- Women
- Atkaklus dalyvis
#11 2007-10-30 23:23
Studentas-na man su presu dirbt l.patinka.o siaip ryskinimuisi gal pakaktu 3 priejimu po 12kart su vidutiniu svoriu?na kiekvienai raumenu grupei ne daugiau 3 pratimu? /Nes kai 1dieni pgl pakoreguota programa padirbejau,tai esu l.patenkinta,nes jauciu kad padirbejau,kaip niekad per 2 men.,ir uztrukau su apsilimu bei tempimai 1val.laiko.
Neprisijungęs
- studentas
- ......
#12 2007-10-31 19:07
Presui kaip ir kitiem raumenim reikia laiko atsistatyt ir kuo daugiau darysi, dar nereiškia kad geresni rezultatai bus. O visi kiti parametrai, sunku pasakt, geriausia atlikt treniruotę ir žiurėt kas buvo blogai, o kas gerai ir stebėt progresa kažkur užsirašinėt viską, kad galima būtu palygint kokia programa davė daugiausia naudos.
Neprisijungęs
- Women
- Atkaklus dalyvis
#13 2007-11-01 16:56
studentas rašė:
Presui kaip ir kitiem raumenim reikia laiko atsistatyt ir kuo daugiau darysi, dar nereiškia kad geresni rezultatai bus. O visi kiti parametrai, sunku pasakt, geriausia atlikt treniruotę ir žiurėt kas buvo blogai, o kas gerai ir stebėt progresa kažkur užsirašinėt viską, kad galima būtu palygint kokia programa davė daugiausia naudos.
Tu teisus. Reik stebet save,gal su laiku atrasiu optimaliausia varianta man.bet pakolkas 2 menesiukus padirbesiu su sia programele.
Neprisijungęs
- studentas
- ......
#14 2007-11-01 17:40
Women rašė:
studentas rašė:
Tu teisus. Reik stebet save,gal su laiku atrasiu optimaliausia varianta man.bet pakolkas 2 menesiukus padirbesiu su sia programele.
Svarbiausia tikėk tuo ką darai, tada ir rezultatai bus atitinkami
Neprisijungęs
- mergytia
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2008-10-16
- Žinutės: 296
#15 2008-10-22 15:06
Apsilimas - begimas 6 - 10min
Tempimas
1. Koju suglaudimas ant treniruoklio 3x20 - 20kg
2. Koju issketimas ant treniruoklio 3x20 - 15-20kg
3. Ranku kelimas i virsu ant treniruoklio 3x20 - be svorio
4. Nugara. Lyno trauka prie krūtinės 2x20 - 30kg
5. Ant kamuolio kulnai ir kelt dubeni 2x20
6. Presas. Susilenkus tiest kojas 2x40
7. Su svareliais peciu ploti sulenktos rankos kelt i virsu nuleidziant pasukt i vidu 2x20 - 3kg
8. Prie senos kojos 90% kampu, nugara tiesi, kilnot aukstyn zemyn svarelius rankom 2x20 - 3kg
9. Ant kamuolio soniniai atsilenkimai 2x40
10. Rankom. Troso traukimas zemyn pasukant rankas i sonus. alkunes prie sonu. 2x20 - 15kg
Tempimas
Viena diena darau sita kita 30 min begu, taip ir keiciu. 6. 7 laisva:)
o kaip jum tokia programa? man treneris sudare. pakomentuokit
Neprisijungęs
- studentas
- ......
#16 2008-10-22 15:54
Nežinau ar merginų treniruotės kažkuo skiriasi, bet čia nematau jokios logikos, jei per treniruotę pradirbamas visas kūnas tai nelogiška 3 kart per savaitę daryt tą patį, raumens grupei juk yra ne po vieną pratimą, toliau pratimų parinkime irgi nematau logikos, vos ne pusė treniruotės skirta presui, talija nuo to tikrai nesumažės, loliau pakartojimų skaičių galima drasiai sumažint iki 10-12, nes daugiau pakartojimų darant sunkiau susikaupt ir išlaikyt gerą technika ir po tiek darant sunkiai užauginsi raumenukus, tai reiškia, kad jie ir neparyškės, na ir paskutinis dalykas pratimų parinkimas, kad ir mergina esi aš visgi siūlyčiau daugiau bazinius pratimus daryt, nes vienu baziniu gali pakeist keleta pratimų treniruokliuose, vadinasi trumpesnė ir efektyvesnė treniruotė ir plius natūralesni judesiai. Galbūt merginos geriau pakomentuos, tik nedaug jų mes čia turim
Neprisijungęs
- mergytia
- Dažnas dalyvis
#17 2008-10-22 16:00
studentas rašė:
Nežinau ar merginų treniruotės kažkuo skiriasi, bet čia nematau jokios logikos, jei per treniruotę pradirbamas visas kūnas tai nelogiška 3 kart per savaitę daryt tą patį, raumens grupei juk yra ne po vieną pratimą, toliau pratimų parinkime irgi nematau logikos, vos ne pusė treniruotės skirta presui, talija nuo to tikrai nesumažės, loliau pakartojimų skaičių galima drasiai sumažint iki 10-12, nes daugiau pakartojimų darant sunkiau susikaupt ir išlaikyt gerą technika ir po tiek darant sunkiai užauginsi raumenukus, tai reiškia, kad jie ir neparyškės, na ir paskutinis dalykas pratimų parinkimas, kad ir mergina esi aš visgi siūlyčiau daugiau bazinius pratimus daryt, nes vienu baziniu gali pakeist keleta pratimų treniruokliuose, vadinasi trumpesnė ir efektyvesnė treniruotė ir plius natūralesni judesiai. Galbūt merginos geriau pakomentuos, tik nedaug jų mes čia turim
Cia ne pati galvojau, treneris sudare, o dare tokiu principu kad ne raumenis uzsiaugint o sustangrint kuna.
Neprisijungęs
- ashai
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2008-05-08
- Žinutės: 278
#18 2008-10-22 16:02
mergytia rašė:
Cia ne pati galvojau, treneris sudare, o dare tokiu principu kad ne raumenis uzsiaugint o sustangrint kuna.
nu man tai vistiek kažkoks balaganas toj programoj....
Neprisijungęs
- mergytia
- Dažnas dalyvis
#19 2008-10-22 16:07
ashai rašė:
mergytia rašė:
nu nu? jis man sake kad darysim viska po truputi su dienos pertrauka, taip 3 men paskui keisim, cia pradziai.
Paskutinį kartą taisė mergytia (2008-10-22 16:08)
Neprisijungęs
- studentas
- ......
#20 2008-10-22 16:08
ashai rašė:
mergytia rašė:
Sakau, kad mažai logikos joje, kad treneriu dirba, dar nereiškia, kad išmano savo darba
Neprisijungęs
- Antana5
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Dublin
- Registravosi: 2007-08-02
- Žinutės: 2780
#21 2008-10-22 16:10
studentas rašė:
ashai rašė:
mergytia rašė:
Sakau, kad mažai logikos joje, kad treneriu dirba, dar nereiškia, kad išmano savo darba
Pritariu del programos - balagano.
Neprisijungęs
- mergytia
- Dažnas dalyvis
#22 2008-10-22 16:11
Antana5 rašė:
studentas rašė:
ashai rašė:
nu man tai vistiek kažkoks balaganas toj programoj....Sakau, kad mažai logikos joje, kad treneriu dirba, dar nereiškia, kad išmano savo darba
Pritariu del programos - balagano.
ati ka daryt? eit kitur? ar paciai gavot programa ir daryt kitaip nei jis pasake?
Neprisijungęs
- ashai
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2008-05-08
- Žinutės: 278
#23 2008-10-22 16:12
mergytia prašyk trenerio atskirom kūno dalim programos. Gal sudėlios normaliau...
Neprisijungęs
- mergytia
- Dažnas dalyvis
#24 2008-10-22 16:14
ashai rašė:
mergytia prašyk trenerio atskirom kūno dalim programos. Gal sudėlios normaliau...
kad kieviena diena skirtinga raumenu grupe treniruot?
Neprisijungęs
- Antana5
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Dublin
- Registravosi: 2007-08-02
- Žinutės: 2780
#25 2008-10-22 16:15
ashai rašė:
Ashai, parasyk savo kaip pavizdi.
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Moterims ir merginoms
- » Pradedančiosioms